FileMaker 14 släptes den 12 maj

FileMakeHosting stödjer FileMaker Pro 14 klienter. Före du installerar FileMaker Pro 14 hos alla dina klienter, testa på en dator först och se om din lösning fungerar fullt ut. Ett vanligt problem brukar vara plug-in som kan behövas uppdateras. Om du är osäker, ta kontakt med din FileMaker konsult eller oss.

Idag kommer vi inte att installera FileMaker Server 14 och kan därför inte stödja FileMaker Web Direct.

På FileMaker.se kan du se alla nyheter kring FileMaker 14

Liberala Ungdomsförbundet

Liberala Ungdomsförbundet driftar sitt medlemssystem baserat på FileMaker sedan en tid.

Vi önskar dem välkomna till oss!

Liberala Ungdomsförbundet

FileMaker 12 klienter stöds nu

Du som arbetar med FileMaker Pro 12, FileMaker Pro 12  Advanced eller FileMaker Go 12 kan nu lägga dina databaser och filer hos oss.

Om du har FileMaker 7 - 11 så behöver du konvertera din lösning till FileMaker 12. Om du har FileMaker 5, 5.5, 6 så behöver vi först konvertera till FileMaker 11 och sedan till 12:an för att det ska fungera. Behöver du hjälp med att konvertera din lösning till FileMaker 12 så kan vi hjälpa dig. Vi har speciella verktyg som underlättar konverteringen. I vissa lägen kan det vara enklare at bygga en helt ny databas i FileMaker 12 än att konvertera.

Peter Watz - har fått förtroendeuppdraget FileMaker Guru på 99.se

99.se är DET stället som vi som arbetar och älskar Mac hänger på. Det finns en del i forumet som handlar om FileMaker. Jag har fått förtroendet att vara deras FileMaker Guru. Det innebär att jag kommer bevaka och försöka bidra så gott som jag kan och försöka lyfta fram en possitiv och inpirationsrik miljö för oss FileMaker frälsta.

Läs hela artikeln här (nytt fönster)

FileMakerHosting.se sponsrar världens första Joomla Night!

Den 4 februari är världens första Joomla Night i Stockholm.
Joomla är ett av världens största publiceringsverktyg.

På Joomla Night kommer internationella föreläsare att prata Joomla och framtiden. Bland annat kommer Ryan Ozimek som är president för Open Source Matters (stiftelsen som äger Joomla) prata om teknikplattformen och framtiden.

FileMakerHosting.se driftar FileMaker databaser - ett så kallat FileMaker Hotell eller FileMaker Server i molnet. Focus har varit just FileMaker. Men FileMakerHosting kan också drifta Joomla och PHP baserade lösningar. På så sätt kan använda sig av de bästa av två världar. Det är inte helt optimalt att bygga en helt FileMaker baserad webbplats. Vissa saker tar för lång tid. Vissa sökningar kan flera sekunder och för webben är det för lång tid. FileMaker kan prata både PHP och med MySql och det innebär att man kan ha MySql som databasmotor för webben samtidigt som man har FileMaker internt. Kapaciteten på MySql är otroligt mycket större än FileMaker men samtidigt så har MySql inget användare gränssnitt.

Ett av de projektet som vi driftar är RTC Sveriges största båtförmedlare. De har både FileMaker och MySql i sin webblösning. De arbetar med FileMaker på kontoret och deras kunder arbetar med ett gränssnitt som ligger på webben.

Alla begagnande båtar som finns till försäljning ligger sedan många år i en FileMaker databas med en massa information om varje båt. Informationen om dessa båtar publiceras med hjälp av PHP på webbplatsen.

Däremot när det gäller att hyra båt så ligger all information i en MySQL databas. Detta på grund av kapaciteten vid komplexa frågor. Visa alla båtar som kostar mellan 20 och 30.000 kr som har 4 kojer och är ledig under vecka 25-26 i Stockholm. Svaret kommer inom en sekund från MySql och resultatet visas på webben.

Administrationen som är vana FileMaker användare sköter allt från FileMaker.

Vi vill välkomna de kunder som vill integrera FileMaker med webben.

 

Intresseanmälan